Werking van een basisch waterionisator

basisch waterionisator

basisch waterionisator

Hoe werkt een water-ionisator?

Een waterionisator wordt aangesloten op de kraan of direct aan de waterleiding. Hij ioniseert het water door een onvolledige elektrolyse. Eerst worden de organische schadelijke stoffen uit het water gefilterd door een actiefkoolstof filter, de mineralen blijven in het water achter. Daarna komt het water in een kamer, die door een fijn halfdoorlatend membraan in tweeën is gedeeld.

Wat er in de ioniseringskamer gebeurt

Het basische en zure water gescheiden in twee kamers.

Aan beide kanten bevindt zich een met platina beklede titaniumelektrode, de ene positief, de andere negatief geladen. Zo kan er een galvanische stroom stromen. Het zorgt ervoor dat alle (nuttige) basische mineralen naar de ene kamer gaan en de zure mineralen naar de andere kamer gaan.

Kationen: zijn positieve ionen, die de negatieve elektrode omgeven. Er wordt kathode water (basisch gereduceerd actief water) geproduceerd, dat door de Russen Katholyt of “Water van het leven” wordt genoemd.

Anionen: negatieve ionen, die de positieve elektrode omgeven. Er wordt anode water (zuur, geoxideerd water) geproduceerd, dat door de Russen Anolyt of “Water van de dood” wordt genoemd. Daarbij komen veel vrije elektronen in de kamer met de basische mineralen.

Watermoleculen worden basische, negatief geladen OH- ionen. Gelijktijdig worden de waterclusters geherstructureerd en tot de kleinst mogelijke eenheden met 5-6 moleculen samengevoegd. Zo wordt het water fysisch geactiveerd – daarom de naam Actiefwater. Om er zeker van te zijn dat er genoeg calcium in het water aanwezig is, bevat het filter meestal nog hoogwaardig koraalcalcium.

Hoe kraanwater verandert in basisch water

Hoe kraanwater verandert in basisch water

Basisch Actiefwater komt uit de flexibele edelstalen slang van de basisch waterionisator, het zure water loopt uit de grijze slang aan de achterkant van het apparaat. Het basische water wordt gebruikt als drinkwater en voor het koken. Het zure water is geschikt voor het wassen van de handen, voor het mondspoelen, om keukengerei schoon te maken en voor het behandelen van kleine wonden.

Wanneer uw meer vragen heeft of uitleg bij het apparaat kunt u ons bezoeken in Enschede ons mailen of onze webshop bezoeken.