Punten van aandacht bij de aankoop van een waterionisator

basisch water uit uw eigen waterionisator

Het lekkerste water komt uit uw eigen bron, uw basisch waterionisator

Waar u op moet letten bij de aankoop van een basisch water-ionisator?

 

Er zijn veel verschillende basische waterionisatoren in verschillende prijsklassen, maar duurder is niet altijd beter.

In dit artikel geven  we u een aantal belangrijke punten op basis waarvan u kunt beslissen welk apparaat het beste bij uw wensen past.

 

Installatie: De installatie van een eenvoudige basisch waterionisator op de kraan kunt u zelf doen. Meer professionele apparatuur, die direct kan worden aangesloten op de koudwaterleiding, moet worden geïnstalleerd door een professional.

Ontkalken: Door de werkingswijze hecht calcium op de kathode tijdens de ionisatie. Daarom moet de ionisator regelmatig worden ontkalkt. Bij de  PROFESSIONAL waterionisator wordt dit gedaan door middel van een wisselend gebruik van de twee elektroden als anode en kathode. Basisch Water is dus meteen beschikbaar zonder vertraging. Bij de  Standard Venus gebeurt de automatische ontkalking van de elektroden na de ingestelde waterdoorstroming met de ingestelde duur.

Filter wisselen: Het filter moet gemakkelijk te verwisselen zijn. Een goede actieve koolstof filter wordt meestal gemaakt van kokosnoot schelpen of bamboe (zij hebben een zeer fijne poriën structuur) en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het verwijderen van organische verontreinigingen in het water (hormonen, de anticonceptiepil, X-ray contrast vloeistof, antibiotica en andere geneesmiddelen, agrarische bestrijdingsmiddelen, enz., zijn de meest voorkomende organische verontreinigende stoffen van het drinkwater). Aangezien de waterkwaliteit in Europa erg verschillend is, kan geen algemene aanbeveling voor de levensduur van een filter worden aangegeven. Om hygiënische redenen moet een filter volgens DIN – na uiterlijk 6 maanden vervangen worden.

Extra’s: Sommige waterionisators bieden de mogelijkheid na het filteren en voor de ionisatie extra stoffen toe te voegen. Deze mogelijkheid is vooral bedoeld voor toevoeging van extra calcium.

Bewaren: Als u basisch ActiefWater wilt bewaren om mee te nemen, gebruik indien mogelijk een glazen fles. Flessen gemaakt van polycarbonaat zijn ook geschikt. Gebruik geen metalen omdat dit een reactie aan gaat met het water, en geen PET-flessen, omdat deze stoffen kunnen afgeven aan het basisch ActiefWater. Daarnaast zijn PET-flessen zeer positief geladen, zo neutraliseren ze de negatieve redoxpotentiaal van het basische ActiefWater.

Schoonmaak flessen: Door het neerslaan van mineralen in flessen en glazen ontstaat een witte aanslag. Het ontstaat door het verschil in elektrische lading van geïoniseerd water en de glaswand. De mineralen zetten zich af op de glaswand. U kunt het oppervlak relatief gemakkelijk schoonmaken met 25% azijnzuur, aansluitend goed schoon spoelen..

BELANGRIJK: Menselijke (bloed) vaten zijn niet te vergelijken met glazen flessen, waar zich het calcium aan hecht. Van een ‘verkalking’ van het lichaam is geen sprake. Deze “kalk” is dus een zuur kristal – je kunt bijvoorbeeld nierstenen niet oplossen in zuur, zoals een kalksteen of been, maar in basische-oplossing. Geïoniseerd calcium kan mogelijk gebruikt worden door het lichaam de calcium-winkels weer te vullen – maar kunnen worden toegevoegd of en in welke mate anorganische mineralen uit de wetenschap in het algemeen is nog steeds niet duidelijk zijn vastgelegd.

Voor al uw vragen over basisch water kunt u ons bezoeken op ons adres in Enschede of ons mailen.

bestelinformatie en prijzen vindt u hier.